Een geweldige avond met Esther Algra

Esther Algra zorgt voor swingende Top-100 muziek bij al je feesten en partijen
 

 

Biografie

Muziek zit me in mijn bloed. Ik kan me herinneren dat ik op mijn 8e al gek was op zingen, dansen én entertainen. Maar ik kon ook uren naar muziek luisteren. Anita Meyer was toen mijn grote voorbeeld, en ‘Why tell me why’ schalde regelmatig door mijn ouderlijk huis, vanuit de keel van Anita of die van mij. Als ze mij vroegen wat ik later wilde worden, dan wist ik het wel: een beroemde zangeres!

In mijn tienerjaren begon ik met optreden buiten de huiselijke kring: bij playback shows, op karaoke-avonden maar ook steeds vaker op schoolfeesten en personeelsfeesten. Ik was er gek op om met zingen én entertainen bij te dragen aan de sfeer en er echt een feest van te maken. In de loop der jaren heb ik door zanglessen en –coaching mijn stem steeds beter getraind.

Vanaf 2007 heb ik enkele jaren als leadzangeres in de  coverband Soundcheck gezongen. Door mijn verhuizing naar Zuidwest-Friesland kwam hier een einde aan en ben ik weer op de solotoer gegaan als EssieSound. Begin 2012 is er toch weer een band op mijn pad gekomen om tijdelijk,  Als gelegenheidsformatie mee te doen, onder de naam Fuze met een eigen frysk nummer ook mee aan Liet 2012.
In 2013 deed ik mee voor het Rode Kruis samen met mijn gitarist Herman aan Serious Records, een programma waar 2 weken lang non stop music werd gespeeld en waar veel muzikanten aan mee deden met groot succes.